A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

ЮНІСЕФ та громади на сході України підписали меморандуми про співпрацю для розвитку соціальних послуг

Дата: 18.06.2021 09:12
Кількість переглядів: 996

Фото без описуДитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) продовжить розвивати систему надання соціальних послуг для сімей з дітьми на сході України. Для цього ЮНІСЕФ підписав меморандуми про співпрацю із 15-ма громадами Луганської (Білокуракинська, Марківська, Новоайдарська, Новопсковська, Сватівська, Старобільська, Троїцька, Чмирівська) і Донецької (Дружківська, Костянтинівська, Миколаївська, Мирноградська, Покровська, Сіверська, Соледарська) областей. Додатково планується підписання меморандуму із 16-ю громадою - Бахмутською.

 

Покращувати систему соціальних послуг у громадах ЮНІСЕФ буде у рамках проекту #СПІЛЬНО, який фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). 

16 громад експерти відібрали для участі у проекті з-поміж більш ніж 40 заявок. Зокрема, враховували кількість вразливих сімей з дітьми, які потребують підтримки, готовність громади до змін та розвитку, а також наявність інфраструктури, яку можна покращити для надання соціальних послуг.  

“Соціально-економічні наслідки COVID-19 найбільше відчули на собі вразливі сім’ї. Як результат, зросла потреба у соціальних послугах. Тож зараз важливо забезпечити доступ до якісних соціальних послуг, особливо для найбільш вразливих сімей. У відповідь на цей запит, ЮНІСЕФ розвиватиме існуючі та впроваджуватиме нові соціальні послуги, разом з тим посилюючи стійкість громад”, - зазначила Лора Білл, заступниця голови офісу ЮНІСЕФ в Україні.

Протягом наступних двох років ЮНІСЕФ вчитиме обрані громади оцінювати потреби мешканців у соціальних послугах та відповідно формувати перелік послуг у громаді, планувати бюджет надання послуг та розраховувати необхідну кількість спеціалістів, тренуватиме соціальних працівників та оновить центри соціальних послуг відповідно до міжнародних стандартів.

Проект СПІЛЬНО охопить більш ніж півмільйона мешканців Луганської та Донецької областей. На його реалізацію Уряд Німеччини виділив 10 млн євро. Грант є частиною проекту „Сприяння соціальним послугам на сході України на тлі спалаху захворювання Covid-19” Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Розвиток соціальних послуг - один із компонентів проекту СПІЛЬНО. Проект також включає компоненти із розвитку дошкільної та шкільної інклюзивної освіти, молодіжної участі та покращення доступу до чистої питної води і гігієни. 

Більше про проект за посиланням https://www.unicef.org/ukraine/spilno-project

Детальніше про те, що таке соціальні послуги та як їх отримати тут.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь