A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

ЗАПРОШУЄМО НА е-НАВЧАННЯ

Дата: 05.11.2019 10:32
Кількість переглядів: 844

Фото без описуЗАПРОШУЄМО ПРЕДСТАВНИКІВ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ, ПОСАДОВИХ ОСІБ ЧМИРІВСЬКОЇ ОТГ ТА ВСІХ ЗАЦІКАВЛЕНИХ ГРОМАДЯН   ПРОЙТИ ДИСТАНЦІЙНЕ ОНЛАЙН -НАВЧАННЯ ЗА КУРСОМ «РОЗУМНА ВЗАЄМОДІЯ»

            Курс може бути цікавим для громадян, представників органів місцевого самоврядування і державних органів, громадських організацій, фондів, бізнесу та засобів масової інформації.   “Розумна взаємодія” може починатися з фіксації місцевих питань за безпосередньою участю мешканців. Але на відміну від статичних позначок на мапі використовуються спеціальні інтерактивні “маячки”, завдяки яким ви створюєте простір для живої взаємодії в громаді. Після проходження курсу та виконання завдань видаються сертифікати. Для мешканців – сертифікат Smart Citizen. Для представників некомерційних організацій – сертифікат Smart Civil Society. Для представників органів влади – сертифікат Smart Govermance. Для представників донорів (бізнесу) – сертифікат Smart Impact. Навчальні матеріали безкоштовні та доступні для всіх бажаючих в будь-який час. Потрібно спочатку зареєструватись на курс, що надасть змогу під час навчання отримати доступ до підтримки/допомоги з боку команди волонтерів  (кнопка “потрібна допомога”) та сертифікації за результатами свого навчання.

    Навчальний курс «Розумний громадянин» складається із 4 модулів: «Мисливці за проблемами», «Вирішувачі проблем, соціальні підприємці», «Соціальні інвестори», «Шукачі медіа». На проходження курсу дається 28 днів.

     Модуль 1: «Мисливці за проблемами».

   Мешканці, які позначають зі свого мобільного (чи іншого пристрою) проблемні чи привабливі місця та питання. Ці позначки мають назву “маячки” на мапі громади. Майже кожного дня ми стикаємось з факторами навколо, що викликають негативні чи позитивні емоції. Отже “Мисливці за проблемами” це найбільш доступна роль для переважної більшості мешканців. Відповідно навчання включає мінімально необхідні теми: як долучитися до системи (створення екаунту (облікового запису)), як створити та видалити свій маячок, як привернути увагу до своїх маячків та переглядати відповіді та пропозиції на свої маячки.

      Модуль 2: Вирішувачі проблем, Соціальні Підприємці.

    Це ті, хто долучаються до вирішення позначених проблем. Зазвичай це може бути будь-хто, хто має компетенції стосовно позначеної проблеми: мешканці, представники НКО, влади, бізнесу. В цьому компоненті навчаємось насамперед як мешканці за наступними темами: надати пораду у коментарі до маячка, створити проект вирішення питання, , реагування на зростання попиту (поширення проекту рішення на декілька позначок проблем).

      Модуль 3:Соціальні Інвестори.

    Ті, хто докладають ресурси (час, гроші і т п) до вирішення проблеми. Зазвичай це можуть бути самі мешканці, НКО, місцевий бюджет, бізнес, мешканці інших країн, міжнародні донори. В цьому компоненті навчаємось насамперед як мешканці основним інструментам. Запропонована система надає користувачам унікальні можливості з контролю своїх коштів, які ви поки що ніде більше не побачите. Ви дізнаєтесь про базові функції, а саме: як зацікавлені мешканці можуть надати допомогу без входу в систему, як і для чого створюються персональні фонди, як надавати та повертати свої кошти у наразі потреби.

        Модуль 4: Шукачі, Медіа.

      Тут йдеться про те, як знайти інформацію та деякі можливості її відображення. Ви дізнаєтесь про інструменти пошуку та фільтрації, статистики, як створити “власний мобільний додаток” та налаштувати локальне/гіперлокальне ЗМІ на мобільному телефоні, як відображати обрану інформацію на власному сайті в реальному часі. Відображення обраної інформації на власному сайті (в т.ч. місцевої влади, НКО, ЗМІ, бізнесу) є ще одним привабливим кроком для запровадження “Розумної Взаємодії”.

        Компонент 2: Розумна некомерційна організація

     Цей модуль буде корисним для громадських та благодійних організацій, фондів, ОСББ і т.і).

    НКО мають унікальну роль та цікаві можливості в розробленій системі. Базове навчання передбачає наступні теми: Створення власних Сфер/Шарів інформації на мапі, Взаємодія НКО з Мисливцями за проблемами, Взаємодія НКО з соціальними підприємцями (адміністрування проектів), НКО як Вирішувач проблем, Основи соціального інвеcтування для НКО, Взаємодія з іншими НКО (в межах проекту, коаліції, асоціації і т.і.)

      Компонент 3: Розумна Влада

     Це спеціальний модуль для представників інституцій державної влади та/чи органу місцевого самоврядування. Ініціатива “Розумна Взаємодія” передбачає низку переваг із залучення мешканців, організації та впровадження ефективних сервісів та підходів в соціальній та економічній сферах. Базове навчання передбачає наступні теми: Створення власних тематичних Сфер/Шарів інформації на мапі, Взаємодія ОМС/адміністрації з Мисливцями за проблемами, ОМС/адміністрація як Вирішувач проблем, Основи спів-фінансування з різних джерел, Адаптація діючих процедур ОМС/адміністрацій до Розумної Взаємодії, Взаємодія з іншими громадами (ОТГ. Спільні інтереси громад і т.і.).

       Посилання на навчання: https://edu.gurtom.mobi/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь