A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Чмирівська громада покращить соціальні послуги для сімей з дітьми

Дата: 30.01.2020 14:05
Кількість переглядів: 2097

Фото без опису

Чмирівська громада бере курс на покращення соціальних послуг для мешканців та працюватиме над змінами у соціальній сфері для дітей та їх сімей. Голова ОТГ Сергій Войтенко підписав меморандум про співпрацю із проектом ЮНІСЕФ  “Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді”, мета якого - організувати ефективну систему соціальних послуг у громадах на Сході України.

 

Впроваджувати проект допоможуть Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Українська мережа за права дитини і Благодійна організація “СОС Дитяче містечко”. Кошти на покращення соціальних послуг на Сході України виділив Німецький уряд через Німецький банк розвитку (KfW).

 

Участь у проекті допоможе Чмирівська ОТГ визначити, які соціальні послуги потрібні мешканцям громади, навчатиме та розвиватиме спеціалістів, допоможе налагодити взаємодію між відомствами, вчитиме розраховувати бюджет для соціальних послуг. Окрім того, ЮНІСЕФ створить у громаді соціальний центр, послуги в якому будуть розроблені під потреби мешканців саме цієї громади.

 

Громада зі свого боку зобов’язується всіляко сприяти ефективній реалізації проекту, а також забезпечити життєздатність центру, а значить і фінансування з місцевого бюджету новоствореного центру після завершення дії проекту.

 

Сергій Войтенко, сільський голова Чмирівської ОТГ з цього приводу  сказав:    « Ми дуже раді, що нам випала можливість взяти участь у цьому проекті, попрацювати з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Завдяки реалізації цього проекту звичайний сільський будинок перетвориться на сучасний центр надання соціальних послуг, який відповідатиме європейським стандартам, де в комфортних умовах наші фахівці будуть надавати нові види соціальні послуги, яких так потребують наші мешканці.  В цьому проекті важлива не тільки його технічна складова частина – реконструкція приміщення, а й підготовка наших фахівців , їх навчання на практиці застосовувати нові методи роботи.»

 

Проект впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з п’ятьма неурядовими організаціями на чолі з Українською мережею за права дитини за фінансової підтримки Німецького Уряду та Німецького банку розвитку(KfW). Над реалізацією проекту працюють БО “СОС Дитяче містечко”, МБО “Партнерство “Кожній дитині”, ГО “Соціальна синергія”, БО “Надія і житло для дітей” і ГО “Маріупольська спілка молоді”.

 

Всього у проекті беруть участь 12 громад Донецької та Луганської областей. Протягом дії проекту соціальні послуги нового зразка отримають близько 100 тис. мешканців громад. Йдеться про родини з дітьми та молодь, зокрема, сім’ї ВПО, малозабезпечені сім’ї та такі, що виховують дитину з інвалідністю.

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь