A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Місцеве свято.

Дата: 28.08.2020 07:38
Кількість переглядів: 934

Фото без опису

Сьогодні у селі Бутове, що входить до складу Чмирівської ОТГ, урочисто відкрили дитсадок «Колосок», який відновлено за урядовою програмою «Велике будівництво» та за підтримкою Луганської облдержадміністрації.

 

50 діток нашої громади зможуть відвідувати дошкільний заклад, що в свою чергу надає можливість працевлаштуватися десятьом мешканцям громади, а батькам – можливість спокійно працювати задля своїх родин.

 

Більше 20 років будівля простоювала і руйнувалася, в той час як зростала черга тих, хто хотів би потрапити до «Колоска». Дитсадівська група при школі не могла задовольнити потреби щодо розміщення дітей, у громаді діяв лише один дошкільний дитячий навчальний заклад на території села Чмирівка.

«Ми записалися до садочка, як тільки син народився, і були  перші у списку», - посміхається місцева жителька Тетяна Заїка. І ось сьогодні півторарічний Єгор приїхав на своєму візочку, аби «проінспектувати» виконані на об’єкті роботи.

 

Цей дитячий простір не може не подобатися. Яскраві, просторі кімнати, охайні вбиральні, велика територія з двома ігровими майданчиками  з першого погляду полюбилися дітлахам.

 

На урочистому відкритті були присутні голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, керівництво Чмирівської ОТГ, жителі села.

 

«Довелося міняти вікна, покрівлю, була відсутня підлога,  збільшили площу будівлі до 428 квадратних метрів, прибудувавши спортивну залу та медичні кабінети. Була збудована окрема котельня з сучасним обладнанням. Рішення про відновлення роботи у сільській раді прийняли ще у 2017 році, розробили проєкт, втім залучити фінансування змогли лише у 2019-му.

«Загальна вартість ремонту дитсадка – більше 8,3 мільйонів  гривень, - розповів заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергій Яришев, що завідує соціальним блоком питань у громаді. – Тепер тут працюватимуть дві повноцінні групи».  

 

Свої двері дитсадок відкриває для дітей у вересні. А сьогодні вони привітали батьків і вихователів віршами та піснею, присвяченими своєму «Колоскові».

 

Для втілення в реальність багаторічної мрії мешканців сіл Бутове та Піщане, Чмирівська сільська рада витратила близько 2,4 млн. грн. з місцевого бюджету, 5 млн. грн. надав ДФРР, 1,027 млн. грн. - обласний бюджет.

 

Якщо ви побачили себе чи рідних та знайомих у нашому фоторепортажі, поділіться цією публікацією на своїй сторінці.

Адже відкриття ДНЗ – це справжнє родинне свято всієї Чмирівської громади!


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь