A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Забезпечення потерпілих на виробництві технічними та іншими засобами реабілітації

Дата: 09.10.2020 08:13
Кількість переглядів: 479

Одним із важливих напрямів діяльності Фонду соціального страхування України та його робочих органів є реалізація державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та надання соціальних послуг відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV.

Потерпілі внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання з вадами опорно-рухового апарату мають право на безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (протезними виробами, включаючи протезно-ортопедичні вироби, ортопедичне взуття, засобами пересування, спеціальними засобами для самообслуговування, особистого догляду, орієнтування, спілкування та обміну інформацією).

Необхідність у забезпеченні потерпілих технічними та іншими засобами реабілітації визначають медико-соціальні експертні комісії (далі МСЕК) із розробленням індивідуальної програми реабілітації або під час тимчасової непрацездатності до встановлення відсотків втрати працездатності. Підставою для первинного протезування потерпілих є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Для забезпечення засобами пересування та іншими технічними засобами реабілітації потерпілі, яким за рішенням МСЕК установлено, що вони мають потребу в засобах пересування та інших технічних засобах реабілітації, звертаються до робочих органів виконавчої дирекції Фонду за місцем реєстрації їх проживання або за місцем фактичного проживання з відповідною заявою.

Фінансування витрат, пов’язаних із виготовленням, поставкою і ремонтом технічних та інших засобів реабілітації, їх післягарантійним ремонтом, здійснюється виконавчою дирекцією Фонду та її робочими органами шляхом відшкодування цих витрат підприємствам, які їх виготовляють, поставляють і ремонтують, згідно з укладеними договорами.

Старобільським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області за 9 місяців 2020 року були укладені договори на забезпечення 7 потерпілих технічними та іншими засобами реабілітації, в тому числі кріслом колісним, виготовленими за індивідуальним замовленням, з ТОВ «Центр протезування «Інвалтруд», ТОВ «Світ літньої людини та реабілітації» та ПП «Форвард-Орто» на загальну суму 215,9 тис. гривень. За аналогічний період 2019 року укладені договори на забезпечення 7 потерпілих технічними та іншими засобами реабілітації на загальну суму 223,9 тис. гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь