A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Старобільське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області звертає увагу на заповнення виданих листків непрацездатності та своєчасну подачу роботодавцями до відділення управління заяв-розрахунк

Дата: 27.10.2020 15:35
Кількість переглядів: 481

Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку й правильно оформлений листок непрацездатності.

Порядок видачі та заповнення листків непрацездатності регламентовано Інструкцією про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13.11.2001 № 455 (зі змінами), та Інструкцією про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженою наказом МОЗ України від 03.11.2004 № 532/274/136-ос/1406 зі змінами, внесеними згідно з наказом МОЗ України від 24.11.2006 № 774/438/207-ос/719.

При отриманні лікарняного листка у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю застрахованій особі необхідно звернути увагу на правильність його заповнення, а саме:

- підкреслено слово «первинний» або «продовження». У разі продовження зазначається номер попереднього листка непрацездатності;

- зазначена назва та місцезнаходження закладу охорони здоров’я (повністю), що підтверджується штампом та печаткою закладу охорони здоров’я «Для листків непрацездатності»;

- зазначена дата видачі листка непрацездатності;

- вказано повністю прізвище, ім’я та по батькові хворого, число повних років цифрами, підкреслена стать;

- зазначені повністю місце роботи, назва і місцезнаходження підприємства, установи, організації;

- відкриття та закриття періоду непрацездатності засвідчені підписом та печаткою лікаря;

- у графі «Стати до роботи» вказане словами число і місяць, коли приступити до роботи, посада і прізвище лікаря засвідчені його підписом та печаткою закладу охорони здоров’я «Для листків непрацездатності». У разі продовження тимчасової непрацездатності підкреслюється «Продовжує хворіти» та зазначається номер нового листка непрацездатності;

- у графі «Причина непрацездатності» підкреслена відповідна причина звільнення від роботи.

Особам, які перебувають на самоізоляції, обсервації, у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), надається листок непрацездатності з причиною непрацездатності – 11.

Увага! Виправлення у листку непрацездатності неприпустимі. У разі виявлення помилки здійснюються виправлення, які підтверджуються записом «Виправленому вірити», підписом лікаря та печаткою «Для листків непрацездатності». На бланку листка тимчасової непрацездатності дозволяється не більше двох виправлень.

Якщо тимчасова непрацездатність настала поза постійним місцем проживання і роботи, листок непрацездатності видається за підписом головного лікаря, що засвідчується круглою печаткою закладу охорони здоров’я.

Щоб своєчасно отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності, застрахованій особі необхідно без затримки передати роботодавцю правильно оформлений листок непрацездатності.

У свою чергу роботодавець на підставі отриманих від працівників листків непрацездатності повинен своєчасно (не рідше двох разів на місяць) надавати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України заяви-розрахунки для отримання фінансування для надання матеріального забезпечення застрахованим особам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь