A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Про організацію лікування потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Дата: 04.11.2020 14:57
Кількість переглядів: 509

Фото без описуОдним із важливих напрямів діяльності Фонду соціального страхування України є організація цілеспрямованого, своєчасного та ефективного лікування потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання (далі – потерпілі).

Відповідно до частини третьої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 1105) Фонд організовує цілеспрямоване та ефективне лікування потерпілого у власних спеціалізованих лікувально-профілактичних закладах або на договірній основі в інших лікувально-профілактичних закладах з метою якнайшвидшого відновлення здоров’я застрахованого.

Підставою для фінансування витрат на лікування потерпілих є акт розслідування нещасного випадку або акт розслідування хронічного професійного захворювання.

Під час тимчасової непрацездатності до встановлення медико-соціальною експертною комісією (далі – МСЕК) ступеня втрати професійної працездатності у відсотках або одужання підставою для фінансування витрат на надання медичної допомоги в амбулаторних та стаціонарних умовах потерпілим є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я (далі – ЛКК).

Допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується в розмірі 100 відсотків середнього заробітку (оподатковуваного доходу). При цьому, перші п’ять днів тимчасової непрацездатності оплачуються за рахунок коштів підприємства, установи, організації.

Фінансування витрат на лікування потерпілих здійснюється виконавчою дирекцією Фонду, робочими органами виконавчої дирекції Фонду шляхом відшкодування витрат відповідно до укладених договорів із закладами охорони здоров’я.

Так, Старобільським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області щорічно укладаються тристоронні договори про фінансування витрат за лікарські засоби та вироби медичного призначення, використані при лікуванні потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, застрахованих у Фонді соціального страхування України, з лікувально-профілактичними закладами, розташованими на території обслуговування відділення, та аптечними закладами, розміщеними безпосередньо в цих лікувально-профілактичних закладах.

За 10 місяців поточного року за цими договорами проліковано 8 потерпілих на загальну суму 10,1 тис. гривень.

У разі самостійної оплати лікування її вартість компенсується робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України потерпілим за умови перебування потерпілого на обліку на підставі виданих лікарями довідок, рахунків, оригіналів розрахункових документів, що підтверджують їх витрати.

Фінансування витрат на планове лікування, пов'язане із загостренням хронічних захворювань, а також лікування потерпілого з новими проявами ушкодження здоров'я, що пов'язані з основним патологічним процесом, здійснюється лише на підставі висновку МСЕК та/або висновку ЛКК за направленням закладу охорони здоров'я, погодженим робочими органами виконавчої дирекції Фонду.

Старобільським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області за 10 місяців поточного року проліковано 14 потерпілих на загальну суму 45,3 тис. грн, в тому числі під час тимчасової непрацездатності до встановлення МСЕК ступеня втрати професійної працездатності у відсотках або одужання 4 потерпілих на суму 30,2 тис. гривень. За аналогічний період 2019 року проліковано 19 потерпілих на загальну суму 96,4 тис. грн, в тому числі під час тимчасової непрацездатності 3 потерпілих на суму 49,4 тис. гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь