A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

Дата: 30.08.2021 14:29
Кількість переглядів: 1074

Фото без опису

Шановні споживачі послуг з вивезення побутових відходів  у селах Чмирівської громади: Чмирівка, Запорізьке, Бутове, Піщане,Вишневе!

Чмирівська сільська рада  стурбована становищем благоустрою території громади. Купи сміття на узбіччях доріг, у посадках, несанкціоновані сміттєзвалища  існують у багатьох місцях і утворені самими жителями.

Чистота- це чи не найголовніший атрибут затишного і комфортного населеного пункту. Громада- це спільна оселя для всіх і кожного, чистота, яка починається із сумлінного ставлення  її мешканців до себе та довкілля. Твердження жителів про те, що у них нема побутових відходів, є безпідставним. Побутові відходи утворюються завжди і у немалій кількості. Навіть маючи компостну яму, неможливо безпечно утилізувати полімерні відходи, засоби гігієни, електроніки, синтетичні сполуки. Оскільки у сучасному побуті  доволі багато сполук, які в принципі не можна ані спалювати, ані закопувати, ані просто викидати, бо від цього з’являються сморід, захворювання, гризуни, які є  носіями хвороб,  забруднення грунту, атмосфери  і підземних вод,  погіршення якості питної води у приватних та промислових свердловинах. Велику частину побутових відходів доводиться вивозити із садиби для переробки і утилізації.

За вивіз відходів повинен платити той, хто утворив ці відходи, а для цього  усі жителі повинні укласти договори на  вивезення сміття, у Чмирівській громаді – це  з комунальним підприємством «Обрій» Чмирівської сільської ради. Після укладання відповідного договору  потрібно вчасно оплатити зазначені послуги.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів  тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб (340 – 1360 грн). Тобто законні підстави для притягнення до відповідальності за не заключення договору  на вивіз відходів є. Відсутність договору на вивезення побутових відходів у населення або юридичних осіб  є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території Чмирівської громади  і тягне за собою адміністративну відповідальність.

На даний час заборгованість населення за послуги з вивезення відходів становить 78,4 тис.грн. При заборгованості  споживачами послуг з вивезення побутових відходів існують шляхи примусової оплати за  спожиті послуги згідно законодавства України:

  • Стягнення заборгованості по рішенню суду;
  • Автоматизований арешт коштів боржників за житлово-комунальні послуги шляхом винесення постанов суду;
  • Припинення/зупинення надання послуг з вивезення побутових відходів у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі (крім періода дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби).

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь