A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Реабілітаційне лікування застрахованих осіб та членів їх сімей за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Дата: 22.09.2021 21:03
Кількість переглядів: 1026

Фото без описуСтаробільське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі – Старобільське відділення) інформує, що відповідно до ст. 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-ХІV для забезпечення відновлення здоров’я застраховані особи мають право на лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Фонд).

Згідно з Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39 із змінами, відновлення здоров’я застрахованих осіб здійснюється за такими профілями медичної реабілітації: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація,інша (соматична) реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності.

Захворювання на коронавірусну хворобу може викликати ускладнення, зокрема, вражати серцево-судинну та нервову систему людини, призводити до інвалідності. За наявності медичних показань застраховані особи, які перехворіли на COVID-19 та мають ускладнення, мають право пройти реабілітаційне лікування на базі санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду.

Застосування медичної реабілітації в умовах санаторно-курортних закладів допомагає якнайшвидше відновити здоров’я та працездатність людини, зменшити показник первинної інвалідності, підвищити рівень життєдіяльності, а також скоротити терміни тимчасової непрацездатності.

Застраховані особипісля перенесеної коронавірусної хвороби, направляються на лікування до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів безпосередньо зі стаціонарного відділення, в якому перебувають на лікуванні, за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії за профілями кардіо-пульмонарної реабілітації та нейрореабілітації. Відновне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності.

Застраховані особи мають право вільного вибору реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за профілем медичної реабілітації. Перелік санаторно-курортних закладів, які надають послуги з реабілітаційного лікування, розміщено на офіційному вебсайті Фонду (www.fssu.gov.ua).

На території Луганської області таким санаторієм єТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина», який приймає на реабілітаційне лікування застрахованих осіб протягомусього року за профілями реабілітаційного лікування: м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, ревматологічні захворювання) та інша (соматична) реабілітація (підгострий період після оперативних втручань на органах травлення). Санаторно-курортний заклад розташований в сосновому бору на березі річки Айдар у смт НовопсковСтаробільського  району Луганської області.

Звертаємо увагу, що всі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти на реабілітаційне лікування, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної  інфекції  та гарантують безпеку застрахованих осіб.

Починаючи з січня 2021 року, Фонд соціального страхування України в повному обсязі виконує покладені на нього функції фінансування медичної реабілітації застрахованих осіб.

За 8 місяців 2021 року Старобільським відділенням було направленона  реабілітаційне лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів України 21 застраховану особу та 2 дітей у супроводі застрахованої особи.

  З додаткових  питань або надання  консультації щодо проходження  медичної реабілітації за рахунок коштів Фонду звертатись до Старобільського відділення за адресою: м. Старобільськ, вул. Миру, 5, тел.: (06461) 2-45-80, 2-28-02 або смт Новопсков, вул. Магістральна, 68, тел.: (06463) 2-19-68.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь