A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Асоціація міст України виступає проти урядового законопроєкту змін до Бюджетного кодексу №6062

Дата: 29.10.2021 11:09
Кількість переглядів: 1144

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подав до Верховної Ради законопроект, який дозволяє Міністерству фінансів і місцевим державним адміністраціям зупиняти виконання бюджетів територіальних громад, а також ліквідує бюджети розвитку.

Ліквідація місцевих бюджетів розвитку заплановано на 2023 рік. Проектом закону №6062 [https://bit.ly/3ATKX0n] передбачається перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд. Таким чином, доходи розвитку будуть спрямовані на поточні витрати - фонд заробітної плати, утримання та ін.

Також законопроект дозволяє забирати у місцевих бюджетів невикористані залишки освітньої державної субвенції, що заборонить місцевим властям використовувати можливість накопичення цих грошей.

Запропонований урядом законопроект також значно розширює контрольні функції Міністерства фінансів і місцевих державних адміністрацій. Їх чиновники зможуть через суд зупиняти рішення місцевих рад про бюджет, причому не доведеться навіть чекати закінчення судового розгляду.

Законопроектом пропонується направляти до держбюджету 70% доходів від викупу комунальної землі. Також вилучення терміна «бюджет розвитку» зі статей Бюджетного кодексу позбавить органи місцевого самоврядування права на депозитне розміщення в банках. Крім іншого, проект закону скорочує джерела доходів для місцевих громад, вилучаючи зі структури доходів оплату зборів за видачу ліцензій на проведення лотерей

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь