A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

На Луганщині за матеріалами СБУ судитимуть посадовця за розголошення державної таємниці

Дата: 11.01.2022 10:43
Кількість переглядів: 300

Служба безпеки України завершила досудове розслідування за фактом замаху на розголошення державної таємниці, вчиненого посадовою особою одного з державних органів Луганської області.

Оперативники та слідчі Служби безпеки України встановили, що у 2019 році службовець, відповідальний за дотримання режиму секретності, надав доступ до державного оборонного об’єкту особі, яка не має допуску до державної таємниці. Інформація про місцезнаходження цього об’єкту є таємною.

Посадовцеві повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальні матеріали справи скеровано до суду. 

За вчинення замаху на розголошення державної таємниці правопорушнику загрожує до 5 років ув’язнення з можливою забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Усього ж протягом 2021 року на Луганщині Службою безпеки  України під процесуальним керівництвом прокуратури розпочато 4 кримінальні провадження за фактами розголошення державної таємниці. За порушення законодавства України про державну таємницю до адміністративної відповідальності притягнуто 24 осіб. Відмовлено у наданні допуску до держтаємниці 51 особі.

 

Пресслужба СБУ в Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь