A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

За минулий рік СБУ повідомила про підозри понад 60 організаторам фейкового «референдуму» 2014 року на Луганщині

Дата: 11.01.2022 13:16
Кількість переглядів: 302

 

СБУ продовжує системні заходи щодо викриття і притягнення до відповідальності осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки на сході України. За минулий рік повідомлено про підозри понад 60 організаторам антиконституційного «референдуму» 2014 року у Луганській області.

За матеріалами СБУ, 40 зловмисників – засуджено. Серед них – так звані «голови виборчих дільниць», ворожі агітатори, депутати місцевих рад, які активно сприяли  проведенню фейкового заходу в інтересах країни-агресора.

За завданням своїх «кураторів» вони проводили підривну діяльність на сході нашої держави. Для цього організовували та сприяли проведенню псевдореферендуму на території Луганщини.

Через фейковий захід зловмисники намагались «легітимізувати» представників незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» та порушити територіальну цілісність України.

Крім того, вже на початку січня цього року слідчі СБУ повідомили про підозру ще одній поплічниці бойовиків. Встановлено, що у 2014 році ватажки ворожих угруповань призначили її «головою виборчої комісії» для проведення незаконного «референдуму» на території Щастинського району.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти держбезпеки нашої країни.

Заходи із викриття і документування правопорушень проводили співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва прокуратури.

Пресслужба СБУ в Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь