https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Гаркуша Андрій Сергійович

Дата: 01.10.2023 16:54
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Молодший сержант Гаркуша Андрій Сергійович, позивний «Картель», загинув 6 вересня 2022 року біля села Волохів Яр на Харківщині. Виконуючи бойове завдання, потрапив під ворожий обстріл і був смертельно поранений. Андрію назавжди 24.

Андрій народився в селі Садки Старобільського району Луганської області. Все дитинство він провів в рідному селі. Навчався в місцевій школі, був активістом, допомагав в організації святкових заходів. Потім закінчив аграрний технікум і вступив до університету. Андрій захоплювався риболовлею та їздою на мотоциклі.

Під час навчання в університеті Андрій зрозумів, що хоче стати військовим. Тому в 2018 році підписав контракт, незважаючи на вмовляння рідних закінчити навчання. Та для себе він вже давно вирішив, що його призвання - захищати Батьківщину.

Андрій служив в 25-ій окремій повітряно-десантній Січеславській бригаді. Після закінчення курсу підготовки відразу став виїжджати на бойові завдання. Побував в Станиці-Луганскій, в Щасті, Трьохізбинці. На момент початку повномасштабного вторгнення його бригада знаходилась в м. Авдіївка. Він до кожного завдання відносився відповідально, віддавав всього себе. Побратими відносились до нього з повагою, прислухалися до нього. Після виконання одного з бойового завдання йому було присвоєно звання "молодший сержант" та призначено командиром взводу. Під час проведення контрнаступу його група попала під ворожий обстріл, що стало для нього фатальною подією.

Для сім'ї та побратимів його загибель стала тяжкою втратою.

Андрій був доброю, спокійною та неконфліктною людиною. Завжди допомагав сім'ї, друзям, турбувався про побратимів. Коли мама йому казала "Бережи себе!", Андрій завжди відповідав "Мені треба перш за все вберегти своїх хлопців!". Він віддавав себе своїй справі 100-відсотково.

Вдома на Андрія чекали мама, тато, сестра та рідні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь