A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Нова програма житлових субсидій – у дії

Дата: 03.05.2018 08:46
Кількість переглядів: 1046

Нова програма житлових субсидій, яка почала діяти з 1 травня 2018 року, є, перш за все, соціально справедливою та більш адресною. Зміни спрямовані на те, щоб ті, хто справді потребують субсидії, – її отримали.

Тепер якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років з дати випуску, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть.

Крім того, у Декларації про доходи, з’явиться нова графа «інші доходи», де свідомі громадяни держави зможуть декларувати кошти, отримані, зокрема, від здачі в оренду квартири.

Також з 1 травня 2018 року якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів або будинку – 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, власники або мешканці такого помешкання повинні будуть оплачувати комунальні послуги в повному обсязі.

Запропоновано два варіанти для безробітних, які не стоять на обліку в центрі зайнятості: декларувати свої доходи, отримані за кордоном та сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду, або органи соцзахисту рахуватимуть таким людям працездатного віку у дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень (1762*3) – якщо вони хочуть користуватися соціальною допомогою. Також необхідно буде сплатити єдиний соціальний внесок за три місяці у розмірі, що не менший ніж мінімальний.

Тим людям, які стоять на обліку в центрі зайнятості і отримують допомогу з безробіття, у дохід рахуватимуть лише її.

За матеріалами Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь