A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Практикум у Чмирівській ОТГ на базі новогоствореного Центру надання адиміністративних послуг

Дата: 03.10.2018 13:39
Кількість переглядів: 885

Фото без опису

Освітяни об'єднаних територіальних громад Луганської області прийняли участь у практикумі на тему "Новації законодавства у сфері освіти. Особливості надання освітніх послуг в умовах реформування".

Практикум відбувся у Чмирівськй ОТГ на базі новогоствореного Центру надання адиміністративних послуг в прекрасному відремонтованому залі.

Модератор практикуму - досвідчений педагог та менеджер у сфері освіти Ольга Каширіна.

Захід організовано Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках проекту ПУЛЬС USAID.

Навколо 30 учасників із Чмирівської, Веселівської, Шульгинської, Новопсковської, Білокуракинської та Нижньодуванської ОТГ прийняли участь у заході.Модератор зазначила: "За експертними прогнозами, у 2020 році найбільш затребуваними на ринку праці будуть вміння навчатися впродовж життя, критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі. Спосіб навчання в сучасній українській школі не мотивує дітей до навчання.Учителі використовують переважно застарілі дидактичні засоби. Педагогів деморалізує низький соціальний статус та рівень оплати праці.
Учитель не має справжньої мотивації до особистісного та професійного зростання. Багато педагогів не вміють досліджувати проблеми за допомогою сучасних засобів, працювати з великими масивами даних, робити і презентувати висновки, спільно працювати он-лайн у навчальних, соціальних та наукових проектах 
тощо. Тому завдання повної загальної середньої освіти є різнобічний розвиток, виховання і соціалізація особистості, яка усвідомлює себе громадянином України, здатна до життя в суспільстві та цивілізованої взаємодії з природою, має прагнення до самовдосконалення і навчання впродовж життя, готова до свідомого життєвого вибору та самореалізації, трудової діяльності та громадянської активності. А ПРОЦЕСИ РОЗВИТКУ, ВИХОВАННЯ І СОЦІАЛІЗАЦІЇ В НОВІЙ ШКОЛІ ПОКЛИКАНІ ЗРОБИТИ ВИПУСКНИКА КОНКУРЕНТОЗДАТНИМ 
У ХХІ СТОЛІТТІ. Запровадження ІКТ в освітній галузі має перейти від одноразових проектів у системний процес, який охоплює всі види діяльності."Далі учасники обговорили: ресурсне забезпечення впровадження Нової української школи в освіті, забезпечення рівних можливостей в отриманні якісної дошкільної освіти, пплив демографічної ситуації на контингент учнів і мережу закладів загальної середньої освіти Луганської області, створення умов рівного доступу до якісної освіти, реформування початкової ланки освіти, як фундаменту Нової української школи, профільне навчання: реалії та перспективи, створення інноваційного простору шкільної освіти, сучасні орієнтири запровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес. Інклюзивна освіта - реалії сьогодення та перспективи розвитку.В практичній частині практикуму освітяни ОТГ Луганської області обмінялися практиками прийому - передачі від райдержадміністрації в громаду об'єктів освіти, культури і спорту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь