A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Урочисте відкриття Чмирівської сільської лікарської амбулаторії

Дата: 17.03.2021 14:58
Кількість переглядів: 2538

Фото без опису17 березня 2021  року для Чмирівської громади стало урочистим та святковим, адже саме цього дня відкрили нову сучасну сільську лікарську амбулаторію загальної практики - сімейної медицини в селі Чмирівка, збудовану за кошти субвенції з державного бюджету на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Амбулаторія у сільській місцевості – це невід’ємний елемент сільської інфраструктури в контексті медичної реформи.

Сучасна амбулаторія збудована «з нуля», має площу 290 м2. У ній можуть одночасно працювати три-чотири лікаря сімейної практики та педіатри. Заклад не лише повністю оснащено необхідним обладнанням згідно табеля оснащення, тут також  забезпечено доступ до високошвидкісного інтернету для надання телемедичних послуг. Для потреб амбулаторії, за кошти сільського бюджету, придбані меблі, устаткування та обладнання: холодильники, комп’ютери, вимірювач артеріального тиску, електрокардіограф, гематологічний аналізатор, аналізатор сечі та все необхідне для роботи медичних працівників. В тому числі наявний  автомобіль Renault Duster, на якому лікарі зможуть здійснювати виїзди в інші населені пункти, мешканців яких обслуговує Чмирівська амбулаторія.

Радісно спостерігати за отриманим результатом, адже ця амбулаторія є запорукою підтримки розвитку села та яскравим прикладом того, як разом можна робити великі справи на благо громади, довести заплановану справу до кінця. Та усього цього не було б, якби не наполегливість та цілеспрямованість керівництва громади. Тож, як годиться, перше слово для привітання було надано очільнику громади – Сергію Яришеву. Голова зазначив, що амбулаторія збудована для того, щоб мешканці громади мали змогу отримувати медичні послуги, а медичні працівники надавати ці послуги в сучасному, комфортному приміщенні.

Зі словами привітання виступив голова Луганської ОДА, керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, який підкреслив, що реалізація даного проєкту є яскравим прикладом співпраці між місцевою та державною владою, як районного так і обласного рівня. Побажав натхнення у праці медичним працівникам та міцного здоров’я пацієнтам.

На урочисте відкриття медичного закладу також завітали заступниця голови Луганської ОДА – Катерина Безгинська, директор Департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА – Юрій Стогнієв, голова Старобільської райдержадміністрації – Віталій Кононов та голова Старобільської районної ради – Роман Решетняк.

 Чимало людей прийшло на відкриття медзакладу, яким, після урочистого перерізання стрічки запропонували оглянути все на власні очі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь