A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

Пресслужба СБУ в Луганській області

Дата: 12.08.2021 13:56
Кількість переглядів: 902

На Луганщині контррозвідка СБУ затримала агента російської воєнної розвідки: звітував про українські сили і засоби у районі проведення ООС

У Луганській області контррозвідники Служби безпеки України виявили і затримали агента Головного розвідувального управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ.

Встановлено, що громадянин іноземної держави, який тимчасово проживає на території одного з регіонів України, за завданням представників спецслужби країни-агресора періодично виїжджав у зону проведення ООС для збору розвідувальної інформації.

За цю «роботу» він отримував грошову винагороду.

 «кураторів» цікавили відомості про задіяні в ООС новітні зразки зброї та військової техніки, місця дислокації, кількість особового складу підрозділів ЗСУ тощо.

Шпигуна затримано на «гарячому» під час передачі відомостей військового характеру представнику спецслужб РФ електронними каналами зв’язку.

Наразі зловмисника затримано, йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. За рішенням суду його взято під варту.

Вирішується питання про оголошення підозри за ч. 1 ст. 114 (шпигунство) КК України.

Припинення протиправної діяльності здійснювалось за процесуального керівництва Луганської Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил.

Пресслужба СБУ в Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь