A A A K K K
для людей із порушенням зору
https://chmyrivska-gromada.gov.ua/
Луганська область, Старобільський район

День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Дата: 18.05.2023 16:09
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

 

Щороку 18 травня ми згадуємо жахливу подію, яка стала трагедією для усіх кримських татар – річницю депортації кримськотатарського народу 1944 року.

За наказом Сталіна, кримськотатарський народ, радянська влада вислала за межі Кримського півострова до Центральної Азії. Лише за тодішньою офіційною статистикою були депортовані понад 180 тисяч людей. Самі кримські татари нарахували 423 100 депортованих. Цілий народ визнали зрадником.

Вигнані з власної землі і примусово оселені на чужині, кримські татари протягом десятиліть не мали права повернутися додому. Дії радянської влади проти кримських татар слугують яскравим прикладом усієї радянської політики по відношенню до корінних народів.

Сьогодні українці і кримські татари знову розділяють спільну долю, відчуваючи на собі результати «братньої любові» сусіднього народу. Тисячі українців убито на Сході, мільйони були змушені покинути свої домівки, рятуючись від ворожої агресії. Тисячі кримських татар знову були змушені залишити власну землю, рятуючись від переслідувань окупаційного режиму. І ми, як ніколи раніше, знаємо, що лише разом ми можемо вистояти у цій боротьбі. І лише разом ми переможемо. Українці та кримські татари мають спільну історію, спільне сьогодення і спільне велике майбутнє на материковій Україні та у звільненому від окупантів Криму.

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ УСІМ ЖЕРТВАМ ГЕНОЦИДУ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ!

Слава Україні!

З повагою

Начальник Чмирівської сільської

військової адміністрації

Валерій ВИДИШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь